RoadTrip Zeeland

Voor mijn eindexamen aan de Fotovakschool wilde ik een onderwerp belichten wat dicht bij me staat. Ik ben erg gehecht aan de mooie provincie waarin ik woon. Het water, de polders en de onderlinge verbondenheid vanuit onze Zeeuwse trots.
Ik sta graag in contact met andere mensen. Veel gaat tegenwoordig echter via app, sociale media en internet. Tijdens dit project wil ik op zoek gaan naar “echt contact”.
Daarnaast wil ik me fotografisch gezien verder ontwikkelen.

Ik besluit samen met mijn hond Seppe op “RoadTrip” te gaan met mijn knalrode Fiatje 500. Ik zoek vooraf wel een richting uit om heen te rijden, maar verder laat ik me leiden door mijn intuïtie en wat er onderweg gebeurt. Mijn uiteindelijke bedoeling is om portretten te maken van mensen die ik ontmoet. Ik wil me laten leiden door “het toeval” en “iets wat groter is dan ons”. Het niet kunnen plannen, het moeten doen met de locatie, het tijdstip, licht van het moment en het “model” wat ik tref, vind ik spannend.

Inspiratie heb ik gehaald uit de docu over de RoadTrip van Robin de Puy. Ik hou erg van de pure beelden die ze maakt. Ook de serie “ Belgicum” van Stefan Vanfleteren geeft me inspiratie. Tijdens zijn “Artist Talk” op 24 oktober 2019 in de Arenberg Schouwburg vertelde hij regelmatig naar Charleroi te gaan om te fotograferen omdat de mensen daar nog “puur” en “zichzelf” zijn. In Zeeland zijn die mensen er ook. Ik ga naar ze op zoek!

Blog

Lees meer over mijn ervaringen tijdens de RoadTrip

Ontmoetingen

Portretten van de mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn RoadTrip

Eindresultaat

De uiteindelijke beelden!


Waar vonden de ontmoetingen plaats?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.