Steigers en Ridgebacks

In augustus maakte ik foto’s voor ‘Interboat Marina’s’. Ze bouwen steigers. Ze hebben ook de steigers van het nieuwe gedeelte van de jachthaven van Wemeldinge gemaakt. Voor hun nieuwe website had Interboat nieuwe foto’s nodig van recent gerealiseerde projecten. Hiervoor zijn ze bij mij terecht gekomen. Om de steigers tot hun recht te laten komen, heb ik zowel overzichtsfoto’s als detailfoto’s opgeleverd, zodat potentiële nieuwe klanten een goed beeld krijgen van wat Interboat allemaal in z’n marge heeft.

De uitbater van de jachthaven gaf me toestemming om op de steigers te komen om deze foto’s te maken. Tijdens de shoot sprak ik overigens nog enkele booteigenaren die vol lof waren over de nieuwe steigers.

Na het afleveren van de foto’s kreeg ik een hartverwarmende reactie terug van mijn opdrachtgever, weer een tevreden klant!

Hallo Petra, Ik heb ze bekeken en ik vind ze super geworden zo. Het vormt een mooi totaalbeeld. Bedankt voor deze mooie beelden en jouw inzet.”

© Interboat Marinas

Door Corona heeft het studio-werk een tijdje stil gelegen. Wel heb ik heel leuke shoots op locatie verzorgd. Een aantal gezins-shoots met kinderen in de hoofdrol, maar ook een shoot met drie Rhodesian Ridgebacks.

Afspreken in het bos of aan het strand was bij deze shoot niet mogelijk. De honden zouden dan mogelijk weglopen, dus we spraken af om de shoot in hun tuin te doen. Daar aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door de eigenaren. Ook de drie honden sprongen enthousiast tegen me op. M’n apparatuur omhoog houdend bracht ik deze samen met de eigenaar in veiligheid.

We begonnen met een glaasje fris en een kletspraatje. De honden konden dan even wennen dat ik er was en ik kon even horen wat hun baasjes in gedachte hadden. Ik probeer steeds op maat te werken en te maken wat de klant graag ziet. Dat betekent dan ook dat ik soms iets maak wat ik zelf minder mooi vind, al was dat nu niet het geval.

Ze wilden graag foto’s waar alle drie de honden opstonden en lieten een foto zien van een paar jaar eerder. Op die foto stonden drie honden, waarvan twee honden die vorig jaar helaas overleden waren. De derde hond is er nog, maar is grijzer geworden rond z’n snuit 😉 Daarnaast is er een herplaatser bij gekomen en hebben ze er nog een jonge enthousiasteling bij.

Ik kijk eens om me heen en bedenk me dat het een uitdaging wordt om mooie foto’s af te leveren. Ik zie veel staan wat storend kan werken op de achtergrond. Je kan zoiets wel weghalen in Photoshop, maar dat is niet iets wat je bij iedere foto wil gaan doen. Veel te veel werk en niet mooi. Dan werken met weinig scherpte diepte zodat het niet storend werkt.

Ook zie ik een zwarte schuurdeur. Ze hadden net uitgelegd graag een foto te hebben waar de honden achter elkaar in profiel opstaan. Ik besluit dat voor die deur te gaan doen. Ik plaats een meegebrachte losse flitser en vraag of ze de honden om beurten voor de deur willen zetten. Ik stel eerst de belichting in zodat wanneer de hond zit ik de foto in één keer kan maken. De oudste hond blijft heel even zitten en ik kan in één keer de juiste foto maken. De volgende blijft niet zitten en kijkt steeds naar de grond. Uiteindelijk kijkt hij even de goede kant op en klik ‘geregeld’! De jongste blijft geen seconde zitten en ook niet op de juiste plaats. Dan blijft hij heel even zitten, maar wel anders t.o.v. de lamp. We besluiten het ermee te doen. In de samenvoeging zie je hierdoor goed wie de jonge hond is 😉 en voor de eigenaren weerspiegelt hierin ook het karakter en leeftijdsverschil van de honden.

We maken nog foto’s in de tuin. Als ik op de grond lig om foto’s te maken, moet ik een aantal keren snel wegrollen om niet met camera en al afgelikt te worden door de jongste. Al met al een super leuke shoot waar ik met veel plezier aan terug denk. Na afloop praten we nog gezellig na en gaan nog even kijken bij hun konijnen die zich een weg naar buiten aan het graven zijn…..