Magisch moment

Ik ben gebeld door een oudere dame die aangaf absoluut niet graag op de foto te gaan en er volgens eigen zeggen ook “altijd stom op staat”. Ze had echter voor zichzelf besloten dat ze het toch wilde proberen voor haar man en kinderen. Ze was getipt om hiervoor naar mij toe te komen. Dat vond ik een heel mooi compliment en een leuke uitdaging die ook bij me past.
Ik heb ruim de tijd genomen voor de shoot met haar. Vooraf en tussendoor de shoot hebben we lekker samen gekletst. Ook heb ik haar mee laten kijken op groot scherm, zodat ze telkens het resultaat kon zien. Het is gelukt om haar te laten ontspannen en om mooie foto’s te maken!
Een paar dagen later ben ik langs geweest en hebben we samen de foto’s op haar computer gezet. Ze had een laptop, dus dat kon buiten en op 1 ½ meter.
Het was ook één van de eerste shoots terug in mijn studio. Ik heb dit lang niet gedaan vanwege Covid-19. De meeste shoots zijn nu vaak buiten met dit mooie zonnige weer en vanwege de afstandsregels.

Daarnaast wil ik graag een “Loveshoot” doen. Soms heb je ergens inspiratie voor, maar is er geen vraag. Dan draaien we het gewoon om en ben ik de vragende partij. Ik wil de beelden graag kunnen gebruiken voor mijn portfolio en website. Dus weet je een “knap en verliefd stel”, of mensen die gaan trouwen en al wat “voor willen oefenen” 😉
Ik hoor het graag! Via mijn facebookpagina kan ook gereageerd worden.

Vrijdag zijn Leen en ik gaan fietsen. Seppe gaat dan mee in de fietskar. Voor dat we vertrokken kreeg ik een “voorgevoel” en ben ik snel naar boven gerend en heb ik mijn Nikon Z6 en 70-200 lens meegepakt. Op het einde van de fietstocht reden we nog even over de dijk bij Wemeldinge en daar stonden een aantal mensen, waaronder kinderen naar het water te wijzen en OH AH, te roepen. Er bleek een hele groep bruinvissen te zwemmen. Dus hup, camera eruit en in plaats van van foto’s maken heb ik gefilmd.

Ik heb laatst foto’s gemaakt op de Kloetingse molen van bekende Zeeuwen Bertie, Bastiaan en Miloe. Ook twee dames van Omroep Zeeland waren daarbij aanwezig. Ze hielpen allemaal net als ik belangeloos mee met de actie van mijn vader, Martin Slingenberg en Eddie Boogaard voor KWF (Zeeland in Actie).

Er zou iemand filmen, maar dat bleek niet zo te zijn. Eddie heeft vervolgens close-up beelden gemaakt met zijn videocamera en we hebben één van mijn camera’s ingezet om vanaf statief een overal beeld te maken.
De beeldkwaliteit was super en ik dacht toen, “dat moet ik eigenlijk eens vaker doen”. Filmen echt wel weer “een vak apart” en iets waar ik eerst verder in zou moeten verdiepen, voor de bruinvissen zegt me van die afstand meer dan een foto van een vinnetje uit het water. Een statief had ik niet mee en shots vanuit verschillende hoeken was ook niet echt mogelijk. Toch is het leuk geworden om naar te kijken, vooral door de “kreten” en enthousiaste reacties van de kinderen. We zien vaker bruinvissen, maar het blijft “altijd een magisch moment” voor me. Net als de ontmoeting met Bertie natuurlijk…. 😉